Sunday, November 18, 2012

Küülikumaksa pasteet

Koostiosad

  • 100g võid
  • 2 hakitud shallotsibulat
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 500 gr maksa (küüliku- või kanamaksa)
  • Poole apelsini riivitud koort ja 1 sl apelsinimahla
  • 0,5 dl brändit
  • soola, pipart maitse järgi
  • 0,5 tl suhkrusiirupit
  •  
    Valmistamine
     
    Prae alla keskmisel kuumusel 5-6 minutit hakitud sibulaid 50 gr võis, lisa veidi soola. Lisa küüslauk ja prae veel 1 minut. Eemalda pannilt sibulasegu kaussi, või jäta pannile. Tõsta kuumust veidi kuumust ning lisa pannile maks ja riivitud apelsini koor ning prae kuni pruunistumiseni. Lisa brändi ja jälgi, et maks oleks seest küps, ära üle küpseta. Eemalda pann tulelt ja lisa maks sibulasegule ning pane segu blenderisse. Lisa üejäänud 50gr toasooja võid ning 1 sl apelsinimahla. Maitsesta meresoola ja pipraga, suhkrusiirupiga ning blenderda. Mõne aja pärast lisa 100 ml vahukoort ja blenderda veel veidi. Vala segu kaussi või kaussidesse (võid kasutada ka vormi) ning aseta külmkappi tahenema vähemalt 4-ks tunniks. Serveeri röstsaia ja posheeritud munaga ning apelsinimarmelaadiga (poest ostetud seekord:))

    No comments:

    Post a Comment