Friday, November 16, 2012

Salmon en croute

Koostisosad
  • Umbes 10g kimp basiilikut
  • Umbes 5g tilli
  • 60g soolata võid, toatemperatuuril
  • 1 sidruni riivitud koort
  • 1kg poolitatud lõhefileed (2x500gr)
  • 1 spl teralist sinepit
  • nisujahu
  • 500g muretainast (teostust näed videost allpool)
  • 1 muna
  • Oliiviõli
  • Sool
  • Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi kuni 200 ° C.
2. Raputa puhtale pinnale jahu ja rulli tainas õhukeseks, sobivaks suuruseks lõhe jaoks. 
3. Aseta toasoe või suurde kaussi. Haki sisse till ja basiilik nind riivi 1 sidruni koor. Maitsesta soola ja pipraga ning sega.
4. Kuivata lõhe majapidamispaberiga ning maitsesta soola ja pipraga. Määri ühele lõhefileele tehtud maitsevõi ja teisele sinep. Aseta fileetükid kokku justkui võileivaks, nii et tükid oleksid vastupidises suunas.
5. Löö kaussi kaussi 1 muna. Aseta lõhe taignale ja määri munaga taigna servad, maitsesta soola ja pipraga. Tõmba taigna servad kokku ümber lõhe. Pööra taignaga kaetud lõhe põhi allapoole ja aseta non-stick ahjuplaadile. Võõpa ülejäänud munaga üle. Tee taiganaga kaetud lõhele sälgud (nagu videos). Lõpuks maitsetsa lõhe soola ja pipraga.
6. Küpseta ahjus 25-30 minutit või kuni tainas on pealt kuldpruun ja krõbe.
7. Võta lõhe ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Lõika lahti ja serveeri.

No comments:

Post a Comment