Tuunikala-tartar kahele (pearoa eest):
Peterselli
4 tl forellimarja
300-400 g toorest tuunikala
1 keskmine šalottsibul või punanse sibul
Kapparit maitse järgi(väiksed)
3 sl oliiviõli
1 tl laimimahla
soola, musta pipart ja suhkrut maitse järgi
Haki tuunikala ja šalottsibul väikesteks kuubikuteks ning sega omavahel kokku. Lisa segule juurde oliiviõli ja laimimahl ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase seista 2–3 minutit ning serveeri koos peterselli ja punase kalamarjaga.
Tillimajonees:
2 munakollast
2 tl peeneks hakitud värsket peterselli
2 tl valge veini äädikat
1 tl Dijoni sinepit
3-4 sl oliiviõli
soola ja musta pipart maitse järgi
Kalla kõik toiduained kokku ja sega saumikseri abil ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri tuunikala-tartar’i kõrvale.
Poached egg
1 muna
Veiniäädikat
1-1,5l vett
Aja vesi potis keema, lisa veiniäädikas ja keera kuumust vähemaks, et ei keeks liiga hoogsalt. Pott ei pea olema ääreni täis, pigem võiks olla 1/3 vett potis. Löö muna ettevaatlikult kulbi sisse. Aseta kulp ettevaatlikult keevasse vette, kuni muna on jõudnud kuju võtta. Keeda muna 2 min ja 20 s (sinna sisse arvesta ka kulbiga hoitud aeg). Võta vahukulbiga välja ja aseta küpsetuspaberi, et üleliigne vesi saaks ära nõrguda. Aseta muna ettevaatlikult taldrikule. Korraga saab teha u kaks muna, muidu ei mahu ära potti vabalt liikuma.
No comments:
Post a Comment