Koostisosad:1 pakk lasanjeplaate
Hakkliha kaste
- 2 sibulat
- Pomito tomatipasta – Pizza Sauce – 1 karp
- 3-4 tomatit
- Basiilik (värske potis)
- Veise hakkliha 300-400g
- Shampinjonid 1 karp
- Purustatud tomatid – 1 purk (400g)
Juustukaste
- 1 dl nisujahu
- 1 liiter piima
- 50 gr võid
- 400g riivitud juustu, millest 200g tavaline ntx Eesti juust ja 200g Mozzarella riivitud juust
- Riivitud parmesani juust
- Valge pipar
Hakklihakaste: pruunista pannil õlis hakkliha. Lisa hakitud sibul. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned (4tk), tomatid, tomatipasta ja hauta 20 minutit.
Juustukaste: sulata potis 50g või, lisa 1 dl jahu ja pruunista. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades külm piim (1 liiter), et ei tekiks klimpe. Kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja valge pipraga. Lisa pool riivitud juustust.
Kalla lasanjevormi põhjale kastet, lao plaadid, nende peale hakklihakastet, lao uus kiht plaate, jälle hakklihakastet, plaadid ja kõige peale juustukaste. Parim oleks, kui kõik on kastmega kaetud, siis haudub ühtlaselt läbi.
Küpseta 175°C ahjus umbes 15 min. Lisa riivitud juust kõige peale (siis ei kõrbe ära, sulab parasjagu) ja küpseta edasi u. 30 minutit. Kokku küpsemisaeg u. 45 min, sõltub ahjust. Kui välja võtad, lase 15 min seista, et serveerides ei laguneks. Kaunista riivitud parmeasni juustu ja basiiliku lehtedega.
No comments:
Post a Comment